arvidkarlsson.blogg.se

2019-02-28
21:13:58

Praktiken på Fabrique 28/2-2019

Idag körde jag med bagaren Olle som körde dagpass för första gången på ett tag. Vi gjorde mest kanel och kardemummabullar som blev en hel del. Det börjar med att en uppvägd deg läggs på kavlingsbordet som kavlas ut till lite tunnare än 5 millimeter. Sen rullas den ut på bakbordet och därefter brer vi på fyllningen beroende på vad det är för bulle vi gör. Om det är kanel tar vi först en smör och sockerblandning och strör på kanel på hela degnen och det gäller samma sak när det gäller kardemumma. Sen viks degen och när degen är jämn och fin börjar vi med att delar upp de i jämnviktiga bitar som sedan knyts till en bulle. Det var lite regn idag så det blev aldrig att jag satte mig ute och åt men det gick bra ändå.
 
Jag känner att börja bli säkrare på att vara själv i London, men det är en väldigt stor stad och mycket folk som inte ens i närheten van med. Så att se mig runt på engen hand tar jag i ett lungt tempo. Förhoppningsvis kan jag komma iväg och träna lite under tiden jag inte praktiserar. 
//Arvid